Hoe weet ik of mijn banden goed zijn?Opel Geeft Antwoord.

Voor jouw eigen veiligheid en die van anderen moeten de banden van jouw auto in goede staat zijn. Maar hoe kan je dat zelf controleren?

Bij Opel staat service centraal. Wij vinden het belangrijk dat jouw Opel in optimale conditie blijft. Daarom introduceren wij de Opel service vlogs! Middels korte video's geeft automonteur Wesley antwoord op de meest gestelde service vragen. Denk aan vragen zoals?‘Hoe weet ik of mijn banden nog goed zijn?',?'Wanneer moet ik mijn ruitenwissers vervangen?’?of?‘Hoe weet ik of mijn remmen in orde zijn?'

 


Hoe check ik mijn banden?
Kijk naar de bandenspanning en naar de slijtage indicatoren in de hoofdgroeven van de band. Wanneer de profieldiepte van de banden te klein wordt, dienen de banden vervangen te worden. Slijtage indicatoren in de lengtegroeven van uw band waarschuwen je als de profieldiepte onvoldoende is. In Nederland is het wettelijk verplicht om een band te hebben met een minimale profieldiepte van 1.6 millimeter.

 
In de volgende video legt Wesley uit hoe je de autobanden kunt controleren. Heb je toch vragen of twijfels over de staat van jouw banden of zijn de banden aan vervanging toe? Kom dan langs voor een vrijblijvende bandencheck door Opel experts en krijg direct advies op maat. Zo ga je met een goed gevoel weer de weg op.